top of page
חיפוש

נוגדי חמצון- עוד טרנד בריאותי או אחת מנקודות המפתח באכילה טובה?


ree

אין ספק שאנטיאוקסידנטים הם אחד הטרנדים הלוהטים ברשת באופן דיי עקבי כבר מספר שנים.

החל מתזונת סופר פוד, דרך מגוון תוספים שרק הולך ועולה, ועד צומות מיצים ותזונת שייקים כדרך לריפוי ואיזון מערכות הגוף.

נוגדי חמצון משגעים את עולם הבריאות ומובילים בראש מצעד אבני הדרך המשמעותיות לחיים בריאים.

על מה ולמה?

האם באמת יש צורך ללכת עד הסוף עם תזונת סופר פוד?

האם אפשר בלי נוגדי חמצון?

ואיפה ניתן להשיג את אלו ממש בזול?


ראשית בואו נבין על מה מדובר

נוגדי חמצון אלו חומרים חיוניים אשר מטרתם לנטרל את הרדיקליים החופשיים בגוף.

רדיקלים חופשיים אלו מולקולות לא יציבות אשר שואפות לקבל אלקטרון בעיקר מחמצן (OXG). מצב זה מייצר של אלקטרון חמצן הנקשר למולקולה לא יציבה מייצר רדיקליים חופשיים אשר מהווים חומרים מחוללי מחלה. הרדיקלים החופשיים תוקפים את החלבונים בגופנו, מחמצנים שומנים והופכים גם אותם לרדיקלים חופשיים, פוגעים במבנה התאי, מקטינו את יכולת התא לספוג חומרי מזון ולסלק פסולת, ומשנים את מבנה ה-DNA.

בכך הם גורמים להתנוונות והזדקנות הגוף וקשורים למספר רב של מחלות, בהן גם סרטן.


חשוב להבין כי תהליך יצירת הרדיקלים החופשיים מתחולל בגופנו כל הזמן. גוף בריא הוא גוף המכיל שפע נוגדי חמצון אשר מנטרלים את הרדיקלים החופשיים ומאזנים מחדש את המולקולות המבולבלות.

רדיקלים חופשיים נוצרים בעודף במצבי מחלה, בחשיפה ממושכת לזיהום סביבתי, עישון, תזונה לא מאוזנת המבוססת על מזון מעובד, מטוגן ורווי סוכר, ואף במצבי סטרס ממושכים.


אורח החיים המודרני בהחלט אחראי על ייצור מוגבר של רדיקלים חופשיים ולכן הדרישה לנוגדי חמצון עולה וגוברת.

העידן המודרני לא רק מביא איתו ריבוי זיהום סביבתי ומתח, אלא גם הרגלי אכילה דלים בנוגדי חמצון ונוטריאנטים (חומרי הזנה חיוניים מהמזון).

על כן, עלינו לתגבר את צריכת נוגדי החמצון באופן יומיומי ולשים דגש על מתן אספקה שוטפת של החומרים החשובים האלו.


באילו מזונות נמצאים נוגדי חמצון?

ree

אנטיאוקסידנטים ניתן למצוא בכל סופר, בכל מקרר, ולגמריי בלואו קוסט.

נוגדי חמצון עשירים בעיקר במזונות כהים בעלי צבעים עזים.

עלים ירוקים כהים כמו מנגולד, תרד, קייל ועשבי תיבול כמו כוסברה, פטרוזיליה ושמיר.

בירקות סגולים וכהים כמו סלק, בטטה סגולה, כרוב סגול וצנון שחור.

עוד ניתן למצוא את החומרים החשובים האלו ברימונים ובפירות יער כמו פטל, אוכמניות, חמוציות טריות ודובדבנים. אותם ניתן לקנות באריזות קפואות ולהשתמש בהם להכנת שייקים, כתוספת לדייסה או כנשנוש אחר צהריים משמח.

נוגדי חמצון נמצאים בשפע בדגנים וקטניות מלאים וכהים כמו: קינואה אדומה ושחורה, אורז בר, אורז אדום ואורז שחור, שעועית אדומה, שעועית שחורה, עדשים שחורות ועוד.

וכן באגוזי ברזיל, שקדים וזרעים שונים כמו צ'יה, זרעי דלעת ושומשום שחור.


חשוב להבין,

כמו שאתם שומעים מאיתנו הרבה-

לא כל תזונה עשירה בנוגדי חמצון תהיה בהכרח בריאה ומתאימה לכל אחד. כמו שלא כל תזונה או טרנד תזונתי יתאים לכולם.

במצבים של בעיות ספיגה וחוסר איזון במערכת העיכול חשוב וקריטי מאוד לשקם את יכולת הספיגה של הגוף. שכן אכילת מזונות עשירים בנוגדי חמצון ונוטריאנטים לא תבטיח את יכולת הניצול של אלו בגוף.


בין הסיבות להיווצרות מצבים של הפרעה בספיגה:

• הסובלים מאי סבילות ללקטוז/ גלוטן וכו'

• מחלות במערכת העיכול

• אנשים הנמצאים במצב דחק (Stress) מתמיד

• אנשים הנוטלים תרופות


במצבים אלו ניתן לשקם את יכולת הספיגה של הגוף בעזרת תזונה מותאמת אישית, צמחי מרפא, הרגלי אכילה נכונים ואורח חיים בריא.


ree

מקווים שקיבלתם בוסט של אנטיאוקסידנטים ליציאה לדרך תזונתית מבריאה ומשמחת!

אם אתם מרגישים שאתם יודעים הכל ומתקשים להוריד את הידע לפרקטיקה של החיים, או לכל שאלה ויעוץ ספיציפי נשמח לעזור לכם

כתבו לנו לקביעת שיחת יעוץ במתנה!



שלכם,

נעם ואיל



 
 
 

תגובות


bottom of page